6 | 7 | 8 en 13 | 14 | 15 december 2024

Welkom


"Een bijzondere route in de Noordoostpolder: Een lichtroute in het buitengebied in de donkerste tijd van het jaar."

 

Elke twee jaar kan in de Noordoostpolder de Verlichte Boerderijenroute gereden worden. Tijdens dit uitje voor jong en oud wordt een deel van de polder letterlijk in het licht gezet. In 2024 vindt de zevende editie van deze afwisselende lichtroute plaats. Waar de route langsgaat is nog een verrassing. 

 

Door het rijden van de route maak je op een unieke manier kennis met het buitengebied van de Noordoostpolder, in het noorden van Flevoland. Ontdek de diversiteit van de polder en leer meer over de geschiedenis en de hedendaagse ontwikkelingen.

Audiotour
De autoroute is ongeveer 40 kilometer lang en bestaat uit 100 verlichte boerderijen, landbouwmachines, bomen en andere bijzondere objecten. De lichtroute wordt ondersteund door een audiotour. Tijdens het rijden krijgt de bezoeker aan de hand van audiofragmenten meer te weten over de omgeving en de boerenbedrijven. De focus ligt hierbij op historisch perspectief en visie op de toekomst. 

 

Open dagen en belevingslocatie
Op diverse plekken op de route kan de bezoeker uitstappen om één van de vele bedrijven in het buitengebied te bezoeken, denk hierbij aan een veebedrijf, plantenkwekerij of bloembollenbedrijf. Ook zijn er bedrijven te bezoeken vanuit de auto, doormiddel van een rondje over het erf. Er kan er gereden worden over landpaden, diverse erven en door een koeien- en schapenschuur.

 

Ook in 2024 wordt een belevingslocatie gerealiseerd, hier is de mogelijkheid elkaar te ontmoeten en meer te zien en te leren over agrarische bedrijven in de Noordoostpolder. Er is iets te eten en te drinken te verkrijgen en er kan gebruik gemaakt worden van het toilet. Daarnaast zijn er streekproducten te koop en is er genoeg te doen en te beleven voor kinderen.

 

De Verlichte Boerderijenroute vindt plaats op 6, 7 en 8 december en 13, 14 en 15 december 2024. De route is verlicht van 16.30 uur tot 22.00 uur.


Op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Volg ons dan op social media!

 

Top <h4>lichtroutenoordoostpolder.nl sitemap:</h4> <ul> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/home">Welkom</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/geschiedenis">Geschiedenis</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/route-overzicht">Editie 2024</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/routekaart">Route 2024</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/audiotour">Audiotour</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/sponsors">Sponsors</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/foto">Foto's</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/nieuws">Nieuws</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/privacy">Privacy</a></li> <li><a href="https://www.lichtroutenoordoostpolder.nl/contactgegevens">Contactgegevens</a></li> <ul>